De nominerede til Årets Københavnske Idrætstalent 2022

Tobias Skandov (f. 2005) og Aleksandra Chizhik (f. 2006), Bendixen Dans

I år 2022 blev Tobias Skandov og Aleksandra Chizhik kåret som danske mestre i standard-, latin- og 10-dans i deres aldersgruppe. De deltog også i 10 internationale finaler rundt omkring i verden og vandt tre af dem. Deres imponerende præstationer kvalificerede dem til at repræsentere Danmark i alle ungdoms U/19 europamesterskaberne og verdensmesterskaberne i de tre forskellige dansediscipliner.

Det er også værd at bemærke, at de som det yngste danske par nogensinde opnåede en finaleplads ved europamesterskaberne i 10-danse.

Micki Chow, sportschef i Bendixen Dans, uddyber: "Tobias og Aleksandras musikalitet, tekniske præcision og deres fængende performance har imponeret både publikum og dommere i hele 2022". Han påpeger desuden, at "deres passion for dans skinner igennem hver gang, de går på gulvet, og deres dedikation til at finpudse deres færdigheder er uden sidestykke."

Sportschefen i Dans Danmark, Per Lundsgaard, er også begejstret for det unge par og udtaler: "de er et af de mest talentfulde U/19-par, de har haft i dansk sportsdans i mange år." Han forventer sig også meget af dem i fremtiden, da de begge er hårdtarbejdende og dedikerede til deres sport.
"Deres sunde ydmyghed gør dem også til gode rollemodeller for de yngre dansere og dem, de konkurrerer imod." Per Lundsgaard glæder sig derfor over, at Tobias og Aleksandra er blevet indstillet og betragter dem som de bedste repræsentanter for deres sport.

Sofia Thøgersen (f. 2005), Sparta Atletik (VINDER)

Sofia Thøgersen var også nomineret sidste år, og det ser ud til at hendes gode udvikling fortsatte i 2022. På trods af sin unge alder er Sofia danmarksmester i både 1500m og 3000m (senior) samt dobbelt medaljetager ved U18 EM, hvor hun vandt bronze i 2000m forhindringsløb og guld i 3000m. Dansk Atletik Forbund ser også et stort potentiale i Sofia. Ifølge landstræner Kersti Jakobsen har Sofia allerede vist, at hun kan håndtere presset og levere flotte resultater i flere større mesterskaber i hendes aldersgruppe. Sofia træner aldersrelateret, og det forventes derfor, at hendes resultater vil fortsætte med at vokse med øget og specialiseret træning.

Marcus Leimberg (f. 2006), Københavns BMX Klub

Marcus Leimberg har haft en bemærkelsesværdig udvikling i de seneste år, og er nu blevet udtaget til Danmarks Cykel Unions Junior-talenttrup. Han er kendt for sin positive attitude og store engagement, hvilket smitter af på hans træning og miljøet omkring ham. Med en kreativ og nysgerrig tilgang til sin sport samt et stort mod har Marcus opnået adskillige podiepladser på den internationale scene i flere European Cups i 2022 og vandt sølv ved Nordiske mesterskaber. Derudover er han blevet Dansk mester i BMX i 2022.

Selvom BMX normalt er en individuel sport, har Marcus også en vigtig rolle som holdspiller både på sit eget hold og i træningen af klubbens yngre ryttere.

Casper Puggaard (f. 2005), Hovedstadens Svømmeklub

I 2022 havde Casper Puggaard (f. 2005) sit store gennembrud på den internationale juniorscene, da han tog fire medaljer ved to juniormesterskaber. Ved VM juniormesterskaberne vandt han bronze i både 100m fly og 50m fly og sølv i 100m fly, mens han ved det europæiske juniormesterskab vandt guld i 50m fly. Casper er i sit sidste år som juniorsvømmer i 2023, og vil derefter træde ind i seniorsvømningen fra 2024. Han træner på Hovedstadens Svømmeklubs elitehold og træner op til 30 timer om ugen på Bellahøj Svømmestadion.

SvømDanmarks talentchef, Thomas Stub, udtaler: "Han har været en del af SvømDanmarks talentudviklingsprogram i lang tid, og har allerede vundet medaljer ved EM-junior samt kvalificeret sig til finaler. Dette kan indikere et potentiale for at kvalificere sig til seniorlandsholdet og deltage i internationale mesterskaber for seniorer."

Magnus Normann Jeppesen (f. 2006) , Vesterbro Rulleskøjteklub

Magnus Normann Jeppesen er i speedskatingmiljøet kendt både for sin seriøse tilgang til sin træning træning, men også for sin store opbakning til andre speedskatere, på trods af at speedskating er en individuel sport. Han startede med at skøjte i Vesterbro Rulleskøjteklub som 8-årig og fandt hurtigt sin disciplin i speedskating. Da speedskating-miljøet i Danmark er relativt lille, har Magnus opsøgt andre klubber og deltager ofte i træningslejre og konkurrencer i udlandet. I 2022 vandt han sølv ved junior-EM, og hans fremragende præstationer har ført til en optagelse på Geisingens professionelle internationale hold i Tyskland. Det betyder, at han nu har et hold at køre med til konkurrencer.

Udviklingskonsulent i Rullesport Danmark, Maria Nube, har følgende at sige om Magnus: "Jeg tror på, at han kan nå helt til tops, som han beviste ved diverse europæiske konkurrencer og også sidste år ved EM. Magnus er vores største talent i Danmark, og vi er fantastisk heldige at have ham - for han er ikke bare en dygtig sportsmand, han er også en fantastisk rollemodel og ven. Han kæmper fair og vinder på grund af sin dygtighed. Han lærer fra sig og inviterer folk med på rejsen."