Team Copenhagen skal nedlægges

PRESSEMEDDELELSE: TEAM COPENHAGEN SKAL NEDLÆGGES

Et politisk flertal i Københavns Kommune har i Budgetaftale 2025 besluttet, at Team Copenhagen skal nedlægges.

En del af aftalen er, at aktiviteter og finansiering skal overføres fra Team Copenhagen til Kultur- og Fritidsforvaltningen, så Københavns Kommune selv fortsætter arbejdet med eliteidræt.

Kultur- og Fritidsforvaltningen skal i løbet af 1. kvartal 2025 fremlægge et forslag til en ny organisering af arbejdet.

Budgetaftalen skal endeligt godkendes på et møde i Borgerrepræsentationen 3. oktober 2024.

Aftaletekst
”KF044 Nedlæggelse af Team Copenhagen

Københavns Kommune skal fortsat være eliteidrætskommune i Team Danmark sammenhæng. Parterne er enige om at overføre aktiviteter og finansiering fra Team Copenhagen til Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Satsningen skal styrke arbejdet med elitesport, fx ved at sikre direkte tilskud til elitearbejdet samt fortsat fokus på eliteatleternes uddannelse. Endvidere skal kriterierne for, hvad der kan støttes drøftes, herunder hvordan der kan arbejdes med talentudvikling inden for eksempelvis parasport.

Endeligt skal det undersøges, hvordan ekstern ekspertise indenfor fx eliteidræt og uddannelse kan inddrages i det løbende arbejde. Kultur- og Fritidsforvaltningen skal fremlægge en indstilling med en ny model for eliteidrætsarbejdet i 1. kvartal 2025.”

Om Team Copenhagen
Team Copenhagen er en selvejende institution finansieret af Københavns Kommune, som skal medvirke til at løfte eliteidrætten og talentudviklingen i København til et nationalt - og gerne internationalt - højt niveau gennem langsigtede og målrettede tiltag.

Team Copenhagen skal udvikle de rette vilkår samt skabe vækstbetingelser for den københavnske eliteidræt og talentudvikling. Det skal ske gennem konsulentydelser, kommunikationstiltag, økonomisk støtte samt uddannelsestilbud både i form af klubuddannelser til klubledelser og trænere samt Team Copenhagen Eliteidrætsakademi til Københavns unge talenter. Team Copenhagen skal også styrke københavnsk eliteidræt og talentmiljøernes vilkår ved at bygge bro mellem eliteidrætten, erhvervslivet og Københavns Kommune gennem langsigtede samarbejder.

Mere information
Link til nyhed om Budgetaftale 2025: https://www.kk.dk/nyheder/aftale-om-koebenhavns-kommunes-budget-for-2025

Link til Budgetaftale 2025, aftaletekst: https://www.kk.dk/sites/default/files/2024-09/Aftaletekst.pdf

 

Med venlig hilsen
TEAM COPENHAGEN

Jens Albagaard
Sekretariatschef

5367 3167
ja@teamcopenhagen.dk