Nå, OL blev altså ikke i år #1 | Emilie Sook

D. 24. marts 2020 offentliggjorde Den Internationale Olympiske Komité, at OL i Tokyo 2020 bliver udskudt til 2021. Team Copenhagen har talt med en række københavnske eliteatleter og -trænere, som er påvirket af situationen.

"Uanset datoen, vil jeg fortsat gøre alt, der står i min magt, for at kunne gå på måtten ved OL i Tokyo."

 

Emilie Sook er judokæmper i Brønshøj Judo Club. Hun er en af de danske atleter, der er blevet påvirket af det udskudte OL. For den stærke kæmpers vedkommende var OL-kvalifikationen på vej ind i sin afgørende fase. Før corona-krisen lukkede det meste af verden ned, havde Emilie Sook set frem til et forår, hvor den stærke kæmper havde seks turneringer til at samle point nok til at sikre sig kvalifikation til OL. En efter en blev disse turneringer dog aflyst, og d. 24. marts blev selve OL så endegyldigt udskudt.

 

"Selvfølgelig er det på sin vis desillusionerende, at det mål, som jeg har drømt om og arbejdet for så længe, nu bliver udskudt. Men på den anden side, med alle de års arbejde jeg allerede har lagt i “projektet”, hvad gør et år fra eller til så? Det handler jo om hele verdens sundhed.

Uanset datoen, vil jeg fortsat gøre alt, der står i min magt, for at kunne gå på måtten ved OL i Tokyo."

 

Emilie Sook tager corona-situationen med ophøjet ro og bifalder beslutningen om at udskyde legene. Der mangler dog stadig noget.

"Det er noget, der er uden for min kontrol, og alle atleter er jo i samme situation som mig, men selvfølgelig påvirker det mig stadig meget. Jeg savner min daglige træning både på judomåtten og i træningscenteret. Samtidig er der mange spørgsmål, der stadig mangler at blive besvaret, men for mig er det en lettelse, at legene ikke bliver afholdt i år. Jeg synes, at det er den helt rigtige beslutning at udskyde OL. Sundheden kommer i første række."

 

 

 

Selvom situationen er langt fra optimal for den danske kæmper, kan Emilie dog stadig få øje på lyspunkter.

"Jeg synes, at alle er gode til at tage ansvar i den svære situation, vi er i. Som sagt står alle atleter i samme situation, men jeg synes faktisk, det er opløftende at se, hvordan mange er dygtige til at promovere alternativ træning og motivere andre, f.eks. på de sociale medier. Vi har også i Judo Danmark lavet et par video med ideer til træning."

 

I Team Copenhagen glæder vi os over Emilies evne til at se positivt på situationen. Vi ser frem til at følge Emilie Sook, når hun genoptager jagten på den eftertragtede OL-kvalifikation. Held og lykke Emilie og fortsat god træning.

 

Foto: International Judo Federation
Video: Judo Danmark
Tekst: Frederik Pihl