Nyhed: Årets Københavnske Talentudvikler 2022 - Jens Petersen-Bach, cheftræner i KTK86

En af Team Copenhagens væsentligste opgaver er at støtte op omkring den københavnske talentudvikling. Talentudvikling er da også blevet en hjørnesten i Team Copenhagens daglige arbejde, hvilket bl.a. resulterer i, at ca. ¾ af de støttemidler, Team Copenhagen udbetaler, går til talentudvikling i de københavnske eliteklubber.

Team Copenhagen har allerede en talentpris til at anerkende et af de mange store københavnske talenter, der har potentiale til at gøre sig gældende inden for dansk eliteidræt på seniorniveau, men ofte glemmer man folkene bag - talentudviklerne. Og de trænere, der får opmærksomhed og anerkendelse, er som regel elitetrænerne på seniorniveau – ikke talentudviklerne, hvis arbejde ellers er en nødvendig forudsætning for senere eliteresultater.

Derfor ønsker Team Copenhagen at kåre Årets Københavnske Talentudvikler.

Brugen af ordet "talentudvikler" og ikke "talenttræner" skyldes, at prisen ikke nødvendigvis skal gives til en træner. Anerkendelsen kan tilfalde alle, der spiller en afgørende rolle i et givent talentmiljø. Det kunne f.eks. være en sportschef eller en koordinator.

Årets Københavnske Talentudvikler kåres til Danmarksmesterfesten på Københavns Rådhus, som i 2023 blev afholdt d. 28.3. 

Her kan du læse, hvad Team Copenhagens sekretariats idrætskonsulent, Jeppe Haugaard, læste op på scenen, da kåringen af triatlontræner Jens Petersen-Bach (f. 1984) fandt sted til Danmarksmesterfesten 2023. Jens Petersen-Bach var til stede som publikum, men var ikke klar over, at han skulle modtage denne pris.

"Prisen går til en person, som har stort fokus på at udvikle sig selv for at blive bedre til at hjælpe atleterne med deres udvikling. Og når det kommer til atleternes udvikling, kerer vedkommende sig både om den sportslige og den menneskelige. Det helhedssyn sætter vi (Team Copenhagen, red.) pris på i det hele taget, men det er også af meget stor betydning, hvis atleterne skal blive i stand til at begå sig i den fysisk meget krævende idrætsgren, hvor årets talentudvikler har hjemme.

Årets talentudvikler er lykkedes på alle trin i talentudviklingen, både når det gælder om at få unge godt i gang med sporten, og når det gælder om at få succes på internationalt topniveau. Og vedkommende er bevidst om, at det for at lykkes med det kræver, at man arbejder sammen både lokalt, regionalt og nationalt.

Årets københavnske talentudvikler er cheftræner i Københavns Triathlonklub 1986, Jens Petersen-Bach."

 

Store ord

Det var ikke kun Team Copenhagen, der satte ord på Jens Petesen-Bachs store evner som talentudvikler. På scenens storskærm blev der afspillet et par hilsner fra hhv. Mikkel Mortensen (assistenttræner i KTK86), Rasmus Henning (direktør og sportschef i Triatlon Danmark) og Magnus Ditlev (triatlet i KTK86 og VM-bronzevinder 2022).

Mikkel Mortensen, assistenttræner i KTK86:

"Stort tillykke med prisen. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med dig. Fortsæt med det du har gang i. Det er super godt."

Rasmus Henning, direktør og sportschef i Triatlon Danmark:

"Jens, jeg vil også sige tillykke på Triatlon Danmarks vegne. Det er virkelig en fornøjelse at have dig med på holdet. Du er rigtig god til at arbejde sammen med os og de andre regionale centre og er med på at føre de idéer, vi har videre.

Jeg er vild med din nysgerrighed, både på tekniske detaljer, udvikling og på mennesker. Jeg synes det er fedt at se, hvordan du kan motivere de unge mennesker, få dem til at blive bedre og få dem til at blive en integreret del af det store setup, vi har. Fortsæt med det."

Magnus Ditlev, triatlet i KTK86 og VM-bronzevinder 2022:

"Da jeg fik at vide, at min træner Jens Petersen-Bach havde vundet prisen som årets talentudvikler, blev jeg rigtig glad. Hvis I spørger mig, er Jens en helt rette mand til den pris. Ikke bare for mit vedkommende, men for alle unge atleter i Københavns Triatlonklub (KTK86, red.) har Jens gjort et kæmpe stykke arbejde og løftet os alle sammen fra at være ukendte nationale unge mennesker, som forsøger at skabe en levevej i triatlon, til at have skabt en hel masse verdensklasse eliteatleter. Derudover er Jens en træner, som har et kæmpe øje for den menneskelige del og det menneskelige aspekt af at coache folk. Så udover at være en rigtig kompetent og fagligt dygtig træner, så favner Jens også de menneskelige egenskaber, hvilket efter min mening er det vigtigste for en træner."

Se hilsnerne i videoen nedenunder.

Foto: Klaus Sletting