IDRÆTSFESTEN 2023

D. 5. februar 2024 mødtes 330 personer fra den københavnske talent- og eliteidræt på Københavns Rådhus, hvor Team Copenhagen og Københavns Kommune havde inviteret til en storslået fejring af 2023s danske mestre og internationale medaljevindere.

Det blev en underholdende aften, hvor deltagerne både fik en imponerende opvisning fra Gefions elitegymnaster, fik indblik i bordtennisspiller Anders Linds vej til verdenseliten og kom op at stå under nationalsangen, flot fremført af Sankt Annæ Gymnasiums kammerkor.

Traditionen tro, benyttede Team Copenhagen anledningen til at rette et særligt fokus på nogle af de klarest lysende stjerner fra de københavnske elitemiljøer med kåringen af Årets Idrætstalent og Årets Talentudvikler. Samtidig kårede Kultur- og Fritidsborgmesteren Årets Idrætsforening i København. 

Læs med herunder.

Årets Københavnske Idrætstalent 2023

Casper Puggard er årets idrætstalent: ”Han var umulig at komme udenom”

Hovedstadens Svømmeklubs 18-årige komet Casper Puggard vandt prisen som Årets Københavnske Idrætstalent. Efter et flyvende 2022, fortsatte Casper sin udvikling til et højt internationalt niveau på svømmescenen i 2023, og han betegnes som et af de største svømmetalenter, dansk svømning har set i mange år.

I dommerkomitéens begrundelse lød bl.a.:

”Allerede sidste år var Casper meget tæt på at løbe med prisen. Og i år var han, med sit uhørt høje niveau og kontinuitet i sin udvikling, ganske enkelt umulig at komme udenom. Efter sit internationale gennembrud i 2022, sprængte Casper rammerne med hele fem guld- og en sølvmedalje ved internationale juniormesterskaber i 2023 – og ikke mindst har Casper faktisk svømmet så hurtigt, at han allerede har kvalificeret sig til EM for seniorer.
Og Casper kommer ikke sovende til sine resultater. Han træner sammenlagt 30 timer om ugen, samtidig med at han passer sin skolegang som Team Danmark-elev på Falkonergårdens Gymnasium.

SvømDanmark beskriver Casper som en meget afholdt person i det danske landsholdssystem og blandt sine landsholdskolleger. Trænerteamet i Hovedstadens Svømmeklub fremhæver i indstillingen hans seriøsitet og træningsflid, og en særlig høj evne til at fokusere ved konkurrencer. Desuden betegnes Casper også som en omsorgsfuld klubkammerat, der bevarer jordforbindelsen, men samtidig er med til at løfte træningsmiljøet for alle.

Samlet set vidner dette for dommerkomitéen om en hårdtarbejdende ung atlet med et stort mentalt overskud og dedikation til sin sport. Vi glæder os til at følge Casper de kommende år, hvor potentialet forhåbentlig forløses yderligere, når Casper træder ind i seniorrækkerne.

 

 

En utraditionel prisoverrækkelse...

Årets talentpriser overrækkes ved den store Idrætsfest på Københavns Rådhus.

Casper kunne desværre ikke selv deltage ved Idrætsfesten i år, da han skulle på træningslejr i Egypten. Team Copenhagen havde derfor allieret sig med Caspers træner i HSK, Niels-Jørgen Jørgensen, og troppede op på Bellahøj Svømmestadion en råkold mandag aften i januar for at overraske Casper med prisen.

Se i videoen, hvordan det løb af stablen. 

Casper var oppe imod et rigtig stærkt felt af nominerede, og vi vil gerne endnu en gang sige et STORT TILLYKKE til dem alle med de flotte resultater og nomineringerne. Se alle kandidaterne her.

FAKTA OM PRISEN

  • I år er det 16. gang, Team Copenhagen kårer Årets Københavnske Idrætstalent – se prisens Hall of Fame
  • Sidste år (2022) vandt Sofia Thøgersen fra Sparta Atletik
  • Dommerkomitéen består af;
    • Jens Albagaard, sekretariatschef Team Copenhagen
    • Jens Petersen-Bach, Københavns Triathlon Klub 1986
    • Tenna Terney, Team Copenhagen
  • Prisen har siden 2018 været sponseret af Team Copenhagens mangeårige samarbejdspartner No Zebra

Københavnske klubber og specialforbund har frit kunnet indstille kandidater til prisen. Team Copenhagen vil med prisen gerne anerkende et af de mange store københavnske talenter, som har potentiale til at gøre sig gældende indenfor dansk eliteidræt - på internationalt seniorniveau. Prisen består – ud over hæderen – af et rejselegat på 10.000 kr., som kan bruges i forbindelse med træningsophold i udlandet.

Ved Idrætsfesten 2023 tog Casper Puggaards søster Celia imod prisen, der blev overrakt af No Zebras direktør Jesper Holm Joensen. Foto: Klaus Sletting

Årets Københavnske Talentudvikler 2023

Flerstemmig hyldest til årets talentudvikler Charlotte Beiter Bomme

Charlotte Beiter Bomme har gennem tyve år haft en nøglerolle – ja, faktisk flere roller – i Spartas talentudviklingsmiljø, der er meget dominerende i Danmark, men i den grad også har ambitioner om at præstere på internationalt niveau. Under kåringen ved Idrætsfesten, høstede hun da også rosende ord fra både forbund, formand og unge atleter, der har nydt godt af hendes kyndige træning.

Fra Team Copenhagen lød begrundelsen for kåringen af Charlotte således;

”Charlotte Beiter Bomme kåres som Årets Københavnske Talentudvikler for sin rolle som både atletikchef og juniortræner i Sparta.

Som atletikchef har Charlotte stor betydning for udviklingen af Spartas unge talenter både sportsligt og menneskeligt. Hun er også opmærksom på sin egen udvikling og har – også gennem videreuddannelse – løftet sig som træner. Som juniortræner for mangekampsgruppen i Sparta, formår Charlotte på højt fagligt niveau at udvikle atleterne både teknisk og fysisk, så de ikke kun leverer flotte resultater i ungdomsårene, men også står godt rustet på deres videre vej mod en fremtidig seniorkarriere.”

 

Formål med prisen
Én af Team Copenhagens væsentligste opgaver er at støtte op omkring den københavnske talentudvikling. Talentudvikling er da også blevet en hjørnesten i Team Copenhagens daglige arbejde, hvilket bl.a. resulterer i, at størstedelen af de støttemidler Team Copenhagen udbetaler, går til talentudvikling i de københavnske eliteklubber og -miljøer.

Team Copenhagen har allerede en talentpris til at anerkende et af de mange store københavnske talenter, der har potentiale til at gøre sig gældende indenfor dansk eliteidræt på seniorniveau, men ofte glemmer man folkene bag talenterne. Og dem, der får del i opmærksomhed og anerkendelse, når talenterne for alvor lykkes som voksne, er som regel elitetrænere på seniorniveau – ikke nødvendigvis de talentudviklere, hvis forudgående indsats ellers er en nødvendig forudsætning for senere eliteresultater.

Derfor ønsker Team Copenhagen at kåre årets talentudvikler.

Læs mere om Team Copenhagens talentpriser her

 

Fotos: Klaus Sletting

Fine hilsener fra flere kanter

At Charlotte Beiter Bomme har spillet og spiller en stor rolle for talentudviklingen i Sparta, blev yderligere understreget under Idrætsfesten. Ved prisoverrækkelsen kunne Team Copenhagen nemlig afspille nogle fine hilsener fra mange forskellige kanter til Charlotte.

Se videoen her, hvor Charlotte modtager retmæssig hyldest fra:

Mikkel Larsen - Elitechef i Dansk Atletik

Sofus Olivarius Vølund og Betty Marie Ramsgaard Jensen - atleter fra Sparta

Henrik Vincentsen - formand i Sparta

Årets Idrætsforening 2023

Årets Idrætsforening i Københavns Kommune: Mills Club - Skate & Event

Aftenens tredje pris gjaldt Årets Idrætsforening 2023, der blev kåret af Københavns Kommune ved Kultur- og Fritidsborgmester Mia Nyegaard. Her blev det skateforeningen Mills Club - Skate & Event, der løb med æren og de 25.000 kr., der fulgte med prisen.

"Mills Club – Skate & Event har virkelig fortjent at vinde prisen som årets idrætsforening. Foreningen arbejder hårdt for at skabe et rummeligt miljø med gode fællesskaber for børn og unge, og der bliver gjort plads til alle. Samtidig formår foreningen også at række ud til flere bydele med deres idrætstilbud. Alt fra Indre By til Ørestad og Amager. Det er godt gået," siger Mia Nyegaard.

Kæmpe stort tillykke til Mills Club!

Fotos: Klaus Sletting