Årets Københavnske Idrætstalent 2020

Hvert år uddeler Team Copenhagen prisen "Årets Københavnske Idrætstalent". Med prisen følger et rejselegat på 10.000kr, der kan bruges til rejseaktiviteter ifbm. træningslejre og konkurrencer eller lignende. For tredje år i træk er prisen sponseret af Team Copenhagens samarbejdspartner No Zebra.

Årets Idrætstalent 2020- Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta Atletik

Indimellem skiller talenter sig ud som ekstraordinære. Årets vinder af talentprisen er et sådant.
Og faktisk har Tazana allerede i 2021 yderligere nærmet sig slutmålet for talentudviklingen: at måle sig med de allerbedste – ved OL i Tokyo som deltager i 4x100 m stafet.
Tazana Kamanga-Dyrbak, der bor størstedelen af året i Kenya, begyndte relativt sent med atletik, men har rykket sig gevaldigt på kort tid med systematisk træning og markerede sig i 2020 i toppen af U20-europaranglisten på 200 meter. 

Vi glæder os til at følge hans udvikling måske især på 200 meter, hvor han selv mener at have størst potentiale.

Prisen blev overrakt til atletik fra Sparta Charlotte Beiter Bomme, da Tazana desværre ikke havde mulighed for at være til stede til selve DM-festen.

Prisen blev overrakt af Jesper Holm Joensen, CEO i No Zebra, der sponsorer prisen.

her var de nominerende til Årets Københavnske Idrætstalent 2020

Annika Baun Haldbo, Sparta Atletik

Annika Baun Haldbo har været ramt af en alvorlig rygskade, men har gennem tålmodigt genoptræning i 2 år kæmpet sig tilbage, og deltog ved konkurrencer igen i 2020. 

Hun endte i 2020 med at blive Dansk U-18 Mester, satte Dansk Rekord U-18år på 60m hæk og blev Dansk U-18 Mester på 100m hæk, og på den højere hæk nr. 4 til senior DM. Hun var kvalificeret til EM U-18, hvilket desværre blev udsat til 2021.

 Foto: Christian Jørn Hansen, Dansk Atletik

Sofia Bisgaard, CPH Beach

Sofia Bisgaard er et de største volleytalenter i Danmark i mange år - og det vel at mærke på både sand og halvgulv. 

Sofia er 18 år (f. 2002) og spiller både på beach volley world-touren og for Brøndbys ligadamer. I 2020 var hun med til at spille sig i dansk idrætshistories første semifinale i beach volley world-tourens 2-stjernede kategori. Hun blev samtidigt også topscorer i Brøndby i en kaotisk og corona-præget sæson. 

Foto: Flemming Patulski - Intofoto

Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta Atletik

Tazana (f. 2002) har allerede trods sin unge alder på 18 år imponeret den danske atletikverden. i 2020 udmærkede Tazana sig ved at slå senior klubrekorderne på både 100m og 200m, der nu lyder på 10.39s og 20.61s. Det lover godt for fremtiden for den unge sprinter.

Tazana toppede U-20 europaranglisten på 200m med de 20.61, der også er Dansk Rekord U-20. Tazana er dansk statsborger, men bosat i Kenya. Han har en dansk far, og opholder sig i Danmark og træner i Sparta fra maj til september. Den talentfulde sprinter repræsenterede også Danmark ved OL i Tokyo på herrernes 4x100m - dette indgår dog ikke i vurderingen, da det foregik i 2021.

Foto: Sparta Atletik

 

Oliver Søgaard-Andersen, Hovedstadens Svømmeklub

Oliver Søgaard-Andersen (født 2003) har svømmet i Hovedstadens Svømmeklub hele sit liv. Oliver troppede for 8-9 år siden op med sin familie til et af klubbens ”talentjagter”, her blev Oliver inviteret til at deltage i træningen på et af klubbens konkurrencehold.

Oliver fik i 2020 sit gennembrud som juniorsvømmer med internationalt snit. Han blev i marts udtaget til EM for juniorer. EM måtte desværre pga. corona aflyses af det Europæiske Svømmeforbund. Oliver har på trods af ærgrelsen over ikke at få lov til at deltage ved junior EM fortsat den stærke udvikling i efteråret. Her blev det i november ved DM for juniorer til 1 guld- og 3 sølvmedaljer.

Ved DM for seniorer i december blev det til tre finalepladser. Oliver vandt yderligere i 2019 flere medaljer med de Nordiske Junior Mesterskaber på langbane. Bl.a. vandt han favoritdisciplinen 200 m fly. Oliver står derfor stærkt til at kunne gentage udtagelsen til EM for juniorer.

Oliver er en meget målrettet person, som er god til at finde det bedste frem, når han har sat sig noget for øje. Derudover er han også en god holdkammerat, der er god til både at være seriøs, men også til at sørge for at have det sjovt sammen med holdkammeraterne. Olivers drømmemål på lidt længere sigt er at kvalificere sig til OL 2024. 

 Foto: Hovedstadens Svømmeklub