Team Copenhagen og Team Danmark - det skal du vide

Team Danmarks sportslige godkendelse og Team Copenhagens kommunale sportslige godkendelse giver adgang til to forskellige ordninger. Her kan du få svar på de mest gængse spørgsmål om ordningerne.

Optagelseskriterier Team Danmark vs. Team Copenhagen Eliteidrætsakademi

Optagelseskriterierne for Team Danmark er defineret af de enkelte specialforbund i samarbejde med Team Danmark. Det er også specialforbundene som indstiller atleter til sportslig godkendelse hos Team Danmark.

Optagelseskriterierne for Team Copenhagen Eliteidrætsakademi er defineret af Team Copenhagen i samarbejde med morgentrænerne og de klubber som afholder morgentræningen.

Optagelseskriterierne hos Team Danmark er strengere end hos Team Copenhagen. Det betyder at Team Copenhagen kan optage atleter som ikke har opnået eller kan opnå en sportslig godkendelse fra Team Danmark.

Har du en sportslig godkendelse fra Team Danmark, udløser det automatiske en sportslig godkendelse fra Team Copenhagen, såfremt du ansøger om en sådan.

Kan jeg ansøge begge steder?

Ja, det kan give god mening at ansøge både hos Team Copenhagen (TC)  og Team Danmark (TD).

Hvis du ansøger begge steder, er der større mulighed for at du bliver godkendt et af stederne. Bliver du godkendte begge steder, kan du frit vælge hvilken ordning, du ønsker at gøre brug af.

Hvis du er sportslig godkendt hos Team Danmark, kan det også være en god idé at søge om godkendelse hos Team Copenhagen, da en godkendelse giver adgang til morgentræning i TC-regi.

Et eksempel: En atletikudøver søger og får en TD-godkendelse. Denne godkendelse bruger atletikudøveren til at søge ind på Falkernergårdens Gymansium og HF. Samtidigt har atletikudøveren søgt og fået TC-godkendelse. Denne godkendelse giver atletikudøveren mulighed for at deltage TC-morgentræning for atletik, selvom udøveren ikke går i skole hos en af TCs uddannelsespartnere.

Vigtige forskelle og ligheder mellem Team Danmark-ordningen og forskelle

Med en sportslig godkendelse fra Team Danmark:

  • Kan du søge om optagelse blandt Team Danmarks samarbejdspartnere: https://www.teamdanmark.dk/uddannelse/uddannelsespartnere/

  • Din ungdomsuddannelse har forståelse for din situation og kan derfor efter aftale give en vis fleksibilitet i hverdagen og i forbindelse med eksamen.

  • Kan du få adgang til supplerende undervisning.

  • Har du mulighed for at forlænge din ungdomsuddannelse.

Med en sportslig godkendelse fra Team Copenhagen Eliteidrætsakademi:

  • Kan du søge om optagelse på én af Team Copenhagen Eliteidrætsakademis uddannelsespartnere.
  • Din ungdomsuddannelse har forståelse for din situation og kan derfor efter aftale give en vis fleksibilitet i hverdagen og i forbindelse med eksamen. 
  • Har du skemafri tirsdag og torsdag morgen frem til 9.45 så du kan deltage til Team Copenhagen morgentræning
  • Får du adgang til 2 ugentlige morgentræninger hos Team Copenhagen
  • Får du adgang til atletkurser indenfor en række områder
  • Du kan IKKE forlænge din ungdomsuddannelse

 

"Hej! Jeg hedder Tenna, og jeg har ansvaret for Team Copenhagen Eliteidrætsakademi. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig."
Tenna Bjerregaard Terney Uddannelseskonsulent